Benvinguts a bijoux andrea,
espero que us agradi

lunes, 9 de mayo de 2011

Les joies de la reialesa espanyola

En aquesta entrada farem un repàs a algunes de les joies de la reialesa espanyola més important:

La diadema de les flors de Lis: una peça que va ser creada en 1906 per la signatura espanyola Ansorena en platí i brillants amb xarneres que permeten lluir-la tancada o oberta. Un regal d'Alfons XIII a la seva promesa, la princesa Victoria Eugenia de Battemberg, qui la lluiria el dia de les seves noces, el 31 de maig de 1906
Fabricada en platí amb incomptables diamants encastats sobre mil grans, el seu disseny es basa en les flors de lis, emblema heràldic dels borbons unides per fulles vegetals de diamants i ones decreixents, tot això d'excepcional valor.
És una de les més elegants de la col·lecció espanyola i una de les més admirades per la reialesa europea.
Personalment crec que és una de les millors joies de la col·lecció.


La diadema prussiana: amb la qual es va casar la reina Sofia. D'estil imperi i definida, així mateix, com de línia hel·lènica (per les columnes que recorden al Partenó i per les rematades en fulles de llorer, amb les quals es coronava als atletes vencedors). Va ser un regal del kàiser Guillermo II de Prússia, últim emperador alemany, a la seva única filla, la princesa Victoria Lluisa, quan aquesta va contreure matrimoni.
La diadema, és de platí i diamants i es caracteritza, a més, perquè porta en el centre un preciós brillant, que penja, en forma de llàgrima.
També la va portar la princesa Letizia el dia del seu casament amb el príncep Felip.
És la tiara més famosa perquè amb elles es van casar les dues reines: l'actual, la reina Sofía i la futura, la princesa Letizia.

La diadema de motius marins o de la Camusa: creada l'any 1867 per la joieria Mellerio, de París, per encàrrec d'Isabel II per a les noces de la seva filla la infanta María Isabel amb el príncep Cayetà María de Borbó- Dos Sicilias, va ser exposada a París amb motiu de l'Exposició Universal.
Coneguda també com la diadema de les petxines pels seus motius marins, (es representa el mar a través de les petxines; i l'escuma de les ones per la successió de les perles en forma de pera) destaca aquesta important joia pel muntatge sobre platí dels dotze diamants i les set perles que la componen.



Tiara floral de diamants: la infanta Cristina la va lluir el dia de les seves noces amb don Inaki Urdangarín. El Govern espanyol li va regalar a la reina amb motiu dels seus núpcies, el 1962.
La peça, de platí i diamants pot ser usada també com penjoll.

Està composta per cinc flors -dues exactament de la mateixa grandària, en els costats, i una central, molt major, a manera de corona- amb la seva tija i les seves fulles a diferent grandària.


Tiara de Niarchos: un regal de l'armador grec Stavros Niarchos a donya Sofia.
La peça que pot ser usada com a collaret, com sautoir, com gargantilla i com a diadema , està muntada en or amb robins envoltats de brillants i, aquests al seu torn, de robins més petits.


No hay comentarios:

Publicar un comentario